print Energifordeling pr stk

Chokoladekage med blåbærtop

Af Majbritt L Engell, Netslank 224 kcal pr stk (84g)

Varer til 16 stk

Ingredienser til 16 stk

Kagebunden:
80 g tørret abrikos
1 banan
50 g rapsolie eller flydende oliemargarine
4 æg
1,5 tsk flydende sødemiddel
80 g sukkerfri chokolade
20 g skummetmælkspulver
60 g mandelmel (mandler blendet til mel i minihakker)
1 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver (med top)
1 knsp kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljepulver

Toppen:
100g Chokolade 70%
100g Smør Normal Saltet, Lurpak
2 bæger Æggeblommer, Pasteuriserede Danæg
1 tsk vanilje og 1 tsk flydende sødemiddel
2 bæger Æggehvider, Pasteuriserede Danæg
200-250 gram blåbær

Fremgangsmåde

Dæk abrikoserne med vand i en gryde og lad dem koge ca 10 minutter under låg. Blend dem med overskydende vand. Kom bananen ved og blend den med abrikosmosen.

Pisk æg og olie sammen i en skål. Tilsæt abrikosmos og flydende sødemiddel.

Hak chokoladen groft og kom den i skålen sammen med resterende ingredienser.

Rør dejen god sammen. Er konsistensen meget tyk, tilsættes lidt mælk.

Fordel dejen på en bageplade.

Bages i en springform ved 180 grader i varmluft ovn i ca 15-20 minutter.

Toppen:

Smelt chokolade og smør over et vandband ved svag varme.

Pisk æggeblommer med flydende sød og vanilje.

Rør det i smeltet chokolademasse i en tynd stråle.

Pisk æggehviderne godt stive.

Vend dem forsigtigt i chokolademassen.

Stil derefter moussen på køl min 5 timer, til den har sat sig.

Når kagebunden er kølet af fordeles moussen ud over denne.

Pynt til sidst med friske blåbær