Butternutsquash lasagne med kokosbechamel sauce
443 kcal pr portion (387g)
Varer til 6 portion
Ingredienser til 6 portion
1 butternutsquash
200g champignon
1 stk peberfrugt, rød
1 stk peberfrugt, grøn
1 løg
1 fed hvidløg
1000g hakket oksekød 3-7%
30g chokolade, mindst 70%
1 stor dåse tomatpure
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt karry
1/2 tsk stødt muskatnød
salt og peber
1 dåse kokosmælk (du skal kun bruge kokosfedtet, ikke vandet i dåsen)
100g ost 30+, mager
Fremgangsmåde
Butternutsquashen skæres i tynde skiver. Samtlige grøntsager skæres i tern.
Steg først hvidløg og løg i en gryde, dernæst tilsættes kødet til det er brunet. Tilsæt alle grøntsagerne og chokoladen, rør rundt og skrue ned for varmen.
Tilsæt tomatpuré og krydderier.
Sluk for varmen og start nu med at fordele et lag kød i et ovnfast fad, herefter klumper af det hårde fra kokosmælken, efterfølgende af et lag skiver af buttersquash (samme metode som ved almindelig lasagne).
Sidste lag afsluttes med kokosmælk og revet ost.
Ved forvarmet ovn på 200 grader, bages lasagnen i ca. 30-45 min (Det kan variere fra ovn til ovn). Butternutsquashen skal blot være til at prikke igennem med enten en gaffel eller kniv, så du er sikker på at retten er færdig.