Varer til 45 skive
Ingredienser til 45 skive
Surdej:
100 g rugmel
1½ dl kærnemælk
½ tsk salt
1 tsk salt
1 liter lunken vand
875 g rugmel
5 dl lunken vand
3 æg
300 g rugmel
100 g Perfect Fit
2 spsk lakridsrodspulver
2 spsk soja
2 spsk balsamicoeddike
evt 1-2 spsk kulør
Fremgangsmåde
Bland surdejen og lad den stå ved stuetemperatur i 2-3 dage.
Dag 1:
Bland surdejen med 1 tsk salt, 1 liter lunken vand, 875 g rugmel.
Dag 2:
Tag en klat surdej (ca. 200 g) fra og dæk den med rigeligt salt. Gemmes i køleskab til næste gang. Kan holde ca. 3 uger.
Bland 5 dl lunken vand med surdejen og 3 æg. Ælt dejen godt.
Bland rugmel, Perfect Fit og lakridsrodspulver sammen i en seperat skål. Bland det dernæst med surdejen, soja, balsamico og kulør. Ælt godt.
Fordel dejen i rugbrødsforme og lad dem hæve 1-3 timer.
Bag rugbrødene i ovnen ved 100 grader i 1 time.
Sæt derefter ovnen på 200 grader og bag i yderligere 1 time og 15 minutter.
Tag brødene ud af formene og lad dem bage videre med bunden i vejret i 20 minutter.
OBS! Vær opmærksom på at bagetiden kan variere fra ovn til ovn. Bagetiden kan desuden være afhængig af rugmelsmærket og udmalingsgrad.
Lakridsrugbrødet smager skønt med fx røget filet, røget laks eller en stærk ost.