print Energifordeling pr portion

Dobbelt-op deller og spidkålscoleslaw

Af Majbritt L Engell, Netslank 531 kcal pr portion (396g)

Varer til 4 portion

Ingredienser til 4 portion

400 g hakket kyllingkød
250 g hakket oksekød 10%
1 løg, finthakket
salt og peber
1/2 tsk karry
1/2 tsk stødt muskat
40 g feta 16%
1 æg
2 spsk rugmel eller hvid hvede
3 spsk olivenolie (til stegning)

2 spsk sesamfrø
1 bundt frisk basilikum
600 g spidskål
150 g kvark
30 g mayonnaise
2 spsk rapsolie
2 spsk dijonnaise
5 drb flydende sød
2 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde

Bland kød, hakket løg, salt, peber, karry, stødt muskat. Smuldr fetaen i og rør det godt sammen og tilsæt æg og mel. Lad farsen hvile på køl 30-60 min, hvis du har tid til det.

Form 24 frikadeller og steg dem i olie på en pande ca 2 min. på hver side. Så de får en gylden farve.

Tag dem op fra panden og bag dem færdig i ovnen, i et ildfast fad, ved 200 grader i ca 15 minutter.

Rist sesamfrøene på en tør pande ca 3-4 min.

Snit spidskålen i tynde strimler og hak basilikumen fint.

Bland kvark, mayonnaise, rapsolie, dijonnaise,

flydende sød, eddike, salt og peber.

Bland det hele sammen til en coleslaw.

Retten mætter dejligt og er nem. Spis evt en tortilla til.