Varer til 18 stk
Ingredienser til 18 stk
6 dl lunken vand
½ pakke gær
100 g grofthakkede mandler (grofthakkede hasselnødder eller græskarkerner kan også bruges)
80 g rugflager
100 g hørfrø
3 spsk raps- eller olivenolie
1 tsk salt
150 g kvark
250 g rugmel
1 spsk Skallin eller HUSK
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Rør rugflager, hørfrø, olie, salt, kvark og nødder i.
Tilsæt rugmel og Skallin og rør dejen godt sammen.
Lad den hæve lunt i ca. 2 timer.
Brug to våde skeer til at lave dejklatter til bollerne på en bageplade med bagepapir.
Vær opmærksom på at dejen bliver meget våd.
Tryk dem lidt flade med bagsiden af skeen.
Bag fladbrødene ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Ideelle til madpakken fx sammen med ostebjælker eller frikadeller. Hertil nippe-mandler og grønt, fx cherrytomater, gulerods- og agurkstave.