print Energifordeling pr stk

Mini cupcake med pink frosting

Af Majbritt L Engell, Netslank 37 kcal pr stk (19g)

Varer til 60 stk

Ingredienser til 60 stk

Cupcakedej
60 g tørret abrikos
3 æg
60 g rapsolie eller flydende Kærgaarden
1/2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk kanel
1 banan
2 tsk flydende sødemiddel
2 spsk kakaopulver
1 spsk rugmel
20 g skummetmælkspulver
60 g mandelmel
1 tsk bagepulver

Frosting
30 g jordbær (fra frost)
200 g philadelphia light
200 g kvark
150 g tykmælk
2 tsk flydende sødemiddel

Fremgangsmåde

Kom abrikoserne i en gryde med vand.

Lad dem koge i ca 10 minutter under låg.

Hæld vandet fra, så der kun lige er en bundslat vand tilbage i gryden. Blend abrikoserne til mos med en stavblender.

Pisk æg og fedtstof sammen.

Mos bananen med vaniljepulver, kanel og flydende sødemiddel.

Bland det hele sammen til en dej.

Rør kakaopulver, mel, skummetmælkspulver og bagepulver sammen. Vend det i dejen.

Fordel dejen i 60 minimuffinsforme (silikoneforme)

Bages ved 180 grader (varmluft ovn) i ca 10 min.

Blend de optøede jordbær med en stavblender.

Rør en frosting af flødeost, kvark, sødemiddel og tykmælk. Kom det i en sprøjtepose og fordel det over kagerne.