print Energifordeling pr stk

Jordbærtærte

Af Ida, Netslank 215 kcal pr stk (86g)

Varer til 12 stk

Ingredienser til 12 stk

100 g cashewnødder
1 banan
2 æg
25 g rapsolie
½ tsk flydende stevia
1 tsk vaniljepulver

Overtræk:
50 g mørk chokolade min. 75% kakao

Creme:
2½ dl piskefløde
1 tsk Maizena
2 æg
3 dråber flydende Stevia
1 tsk vaniljepulver

Top:
200 g friske jordbær

Fremgangsmåde

Mos bananen.

Mal cashewnødderne til mel og bland det med bananmos, æg, rapsolie, stevia og vaniljepulver.

Smør en tærteform 25 cm i diameter og hæld dejen i.

Bag tærtebunden ved 160 grader i 40 minutter.

Lad bunden køle af.

Smelt chokoladen og smør den over kagen.

Kom kagen i køleskab.

Creme:

Kom Maizena i en lille gryde sammen med ½ dl fløde. Pisk godt til der ikke er flere klumper.

Kom de øvrige ingredienser i og pisk godt under forsigtig opvarmning. Pisk konstant, så du undgår klumper. Når cremen bliver tyk, er den færdig. Hæld cremen i en skål og kom den i køleskab i 1 time.

Smør cremen over kagen med chokoladeovertræk.

Halver jordbærrene og fordel dem over kagen.