print Energifordeling pr stk

Abrikosmuffins med hindbærskum

Af Ida, Netslank 214 kcal pr stk (83g)

Varer til 12 stk

Ingredienser til 12 stk

70 g tørrede abrikoser
1½ dl vand
3 æg
50 g rapsolie
½ tsk vaniljepulver
1 tsk flydende sødemiddel, fx stevia
1 banan
120 g mandler malet til mel
1 tsk bagepulver

Topping:
1 tsk sukkerfri hindbærsyltetøj (Cervera)
2,5 dl piskefløde
3 dråber flydende sødemiddel/stevia

Fremgangsmåde

Kog abrikoser i 1½ dl vand under låg ved svag varme, til de er møre, ca. 15. minutter. Blend det til mos.

Mos bananen.

Pisk æggene sammen og tilsæt abrikos- og bananmos, rapsolie, vanilje, sødemiddel, mandelmel og bagepulver.

Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem ved 175 grader i 10-15 minutter.

Pisk fløden til skum. Tilsæt sød og hindbærsyltetøj, når fløden næsten er blevet til flødeskum.

Kom cremen i en sprøjtepose og fordel det over kagerne.