Orange petitfour
137 kcal pr portion (29g)
Varer til 16 portion
Ingredienser til 16 portion
100g Pistacienødder
30g Suvida Sukkererstatning
1/2 tsk vaniljepulver
40g Smør eller flydende oliemagarine
120g Cavalier lys chokolade eller Easis lys chokolade
100g Fløde 38 %
2 spsk revet appelsinskal
1 spsk appelsinsaft
75g Mandelflager, Sun Island
Fremgangsmåde
Blend pistacienødderne. Smelt smøret.
Bland pistacienøddemel, Suvida sukkererstatning, vaniljepulver og ælt det sammen med smeltet smør.
Fordel dejen i 16 mini muffinsforme. Diameter 2-3 cm. Dejen er meget løs.
Tryk den ned i formene og lidt op ad kanterne. Prik i bunden med en gaffel.
Bag bundene ved 160 grader varmluft i ca 10-15 min.
Lad bundene køle lidt af før du kommer chokoladefyld på toppen.
Hak chokoladen groft og kom det i en skål. Varm fløden op i en gryde ved middel varme.
Den skal bare lige bringes i kog.
Hæld den over chokoladen og rør i chokoladen indtil den er smeltet. Chokolademassen skal have en homogen konsistens. Tilsæt derefter appelsinskal og saft.
Fordel chokolademassen over de 16 nøddebunde og top med mandelflager.
Stil kagerne på køl minimum en time eller i fryseren ca 30 minutter.
Opbevares i køleskabet.
Opskriften er fra vores bog Diabeteskuren.