print Energifordeling pr 100g

Brombærtærte med marcipan

Af Majbritt L Engell, Netslank 329 kcal pr 100g

Varer

Ingredienser

Kagebund:
100g Smør
2 stk Æg
1 tsk vaniljepulver
75g Suvida Sukkererstatning
75g Mandelmel (blend evt mandler til mel i en foodproccessor)
50g Hvid hvedemel

Fyld:
150g Sukkerfri marcipan
120g sukkerfri hvid chokolade fx fra balance eller Cavalier hvid rice crsp.
50g Mandler (hakkes groft)
50g Mandelmel (blend evt mandler i en foodprocessor)
30g Kokosmel
30g Havregryn Grovvalet
1/2 tsk kanel
40g Smør, saltet
275g Brombær (gerne fra frost)

Fremgangsmåde

Smelt smøret.

Pisk æggene og Suvida Sukkererstatning godt sammen med en elpisker.

Rør vaniljepulver, mandelmel og hvid hvedemel sammen.

Vend melblandingen i æggemassen. Tilsæt smeltet smør.

Hæld dejen i en springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Forbag bunden 15 min ved 160-170 grader varmluftovn.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.

Fyld:

Riv marcipanen på et rivejern. Hak den hvide sukkerfrie chokolade. Rør begge dele sammen med mandelmel, groft hakkede mandler, kokosmel, grovvalset havregryn, kanel og smuldret smør.

Fordel frosne brombær over den forbagte kagebund og læg derefter fyldet ovenpå. Bag tærten 15 mere ved 160-170 grader varmluft ovn.

Tip: Server kagen lun eller afkølet. Evt med en klat skyr rørt med lidt flødeskum.

Opskriften er fra vores bog Diabeteskuren.