print Energifordeling pr portion

Grøn bog: Sommersalat med mormordressing

Af Majbritt L Engell, Netslank 278 kcal pr portion (260g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

Salaten:
350 g spidskål, snittet fint
50 g friske grønne ærter
30 g blåbær
lidt friske urter, fx skovsyre, persille, kørvel mv. Hakkes groft

Dressingen:
60 g piskefløde
citronsaft og skal fra 1/2 øko citron
10 g akaciehonning
20 g olivenolie
lidt saltflager

Fremgangsmåde

Salaten:

Kom spidskål, ærter, bær og friske urter i en skål.

Dressingen:

Kom fløde, citronsaft og skal, honning og olivenolie i en shaker eller et lille glas du kan komme låg på. Ryst dressingen.

Hæld dressingen ud over salaten.

Drys med salt og friskkværnet peber.