Råkost af knold og rod
256 kcal pr portion (267g)
Varer til 3 portion
Ingredienser til 3 portion
300g knoldselleri
200g Gulerod
1 stk Æble
3 spsk Hørfrø (tørristes)
2 spsk Olivenolie eller Rapsolie
2 skefuld Sesamolie
30 g Abrikos, tørret
2 spsk Gojibær
20g Valnød
skal og saft fra en citron
salt og peber
Fremgangsmåde
Riv det hele i en foodprocessor.
Fjern kernehuset på æblet og riv det eller
brug foodprocessoren igen.
Rist hørfrøene på en tør pande i ca 3-4 minutter. Ryst undervejs.
Bland råkosten af de revne grøntsager, to slags olie, citronsaft og citronskal, og ristede hørfrø samt lidt salt og peber.
Hak abrikoserne meget fint. Drys dem over salaten sammen med valnødder og gojibær.