Broccolisalat med spinat, kylling og hassselnødder
410 kcal pr portion (415g)
Varer til 1 portion
Ingredienser til 1 portion
Salat
150g broccoli, delt i små buketter
30g frisk spinat eller baby spinat
50g fennikel, snittet tyndt fx med et mandolinjern eller en kålskræller
30g ananaskirsebær, delt i halve
10g olivenolie
saften fra 1/2 limefrugt
75g kyllingbryst, forkogt, plukkes i små stykker
50g hytteost. Kan undlades, tilsæt da 50 g ekstra kylling
Toppping:
1 spsk frysetørret bær
10g tørret abrikos, snittet i tynde skiver
10 stk hasselnød, eventuelt tørristet på en pande
1/2 tsk sesamfrø, tørristet ellernigellafrø.
lidt saltflager, almindelige eller sorte
TIP:
Du kan med fordel hælde kogende vand ud over broccolibuketterne for at de bliver mindre bitre hvis de bliver let blancheret
Fremgangsmåde
Bland broccoli, spinat, fennikel og ananaskirsebær i en dyb tallerken.
Fordel kyllingen i salaten og pynt med hytteost. Alternativt kan du servere hytteosten ved siden af i en lille skål.
Pynt til sidste med frysetørret bær, hasselnødder og sesamfrø.
Drys med lidt saltflager.