Granola med kokos, abrikos, valnød og chokolade
158 kcal pr portion (36g)
Varer til 16 portion
Ingredienser til 16 portion
300 g kerner og frø, fx græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø
150 g nødder, fx mandler, valnødder eller hasselnødder
100 g kokosmel eller kokos flager
1 tsk kanel
1 tsk groft salt
3 spsk chiafrø
3 spsk kokosolie
30 g mørk chokolade
100 g tørrede abrikoser, alternativt kan
du bruge gojibær eller incabær
eller en kombination
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bland kerner og nødder, kokosmel, kanel, groft salt, chiafrø og kokosolie.
Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-30 minutter. Rør undervejs og hold øje med, at blandingen ikke bliver for mørk.
Tag granolaen ud af ovnen og drys med hakket mørk chokolade.
Hak abrikoserne og bland dem i granolaen, når den er afkølet.
Opbevares på køl.
Tip: Spises oven på skyr, chiagrød mv.
OBS: Denne opskrift er fra bogen Tarme i Topform