Rødkålssalat med appelsinskal og kakifrugt
172 kcal pr portion (132g)
Varer til 6 portion
Ingredienser til 6 portion
400 g rødkål
2 kakifrugter
1 spsk sesamfrø eller nigellafrø
40 g valnødder
skallen fra en appelsin (øko)
3 spsk hørfrøolie
2 spsk sesamolie
saften fra 1 lime
1 knsp stødt nellike
1/2 tsk kanel
salt og peber
Fremgangsmåde
Snit kålen i lange tynde strimler, brug evt. en foodprocessor. Hak kakifrugterne i grove tern.
Rist sesamfrøene på en tør pande ca 2-4 min. Ryst undervejs.
Hak valnødderne med en kniv.
Bland rødkål, kakifrugter, ristet sesamfrø, og valnødder i en skål.
Riv skallen fra appelsinen og rør den sammen med olie, limesaft, nellike, kanel, lidt salt og peber sammen.100 kcal pr portionTip: Salaten smager dejligt af jul. Den er fiberrig og rig på sund fedt fra valnødder og hørfrøolie.