print Energifordeling pr portion

Rødkålssalat med appelsinskal og kakifrugt

Af Majbritt L Engell, Netslank 172 kcal pr portion (132g)

Varer til 6 portion

Ingredienser til 6 portion

400 g rødkål
2 kakifrugter
1 spsk sesamfrø eller nigellafrø
40 g valnødder
skallen fra en appelsin (øko)
3 spsk hørfrøolie
2 spsk sesamolie
saften fra 1 lime
1 knsp stødt nellike
1/2 tsk kanel
salt og peber

Fremgangsmåde

Snit kålen i lange tynde strimler, brug evt. en foodprocessor. Hak kakifrugterne i grove tern.

Rist sesamfrøene på en tør pande ca 2-4 min. Ryst undervejs.

Hak valnødderne med en kniv.

Bland rødkål, kakifrugter, ristet sesamfrø, og valnødder i en skål.

Riv skallen fra appelsinen og rør den sammen med olie, limesaft, nellike, kanel, lidt salt og peber sammen.100 kcal pr portionTip: Salaten smager dejligt af jul. Den er fiberrig og rig på sund fedt fra valnødder og hørfrøolie.