print Energifordeling pr portion

Vild råkost med fetadressing

Af Majbritt L Engell, Netslank 103 kcal pr portion (95g)

Varer til 6 portion

Ingredienser til 6 portion

300 g gulerod
1 bundt bledselleri
1 spsk Nigellafrø eller sesam
3 spsk rapsolie med citron eller hasselnøddeolie eller
pistacienødde
evt. 3 drb. flydende sødemiddel
saften fra en halv citron + evt skallen revet
1 knsp kardemomme (kan undlades)
salt og peber150 g feta 16% (fx akadia)

Fremgangsmåde

Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern.

Snit blegsellerien i meget tynde skiver.

Bland det i en skål. Rist nigella frøene på en tør pande ca 2-4 min. Ryst undervejs. Læg dem på en tallerken.

Bland olie, flydende sødemiddel, citronsaft, kardemomme og lidt salt og peber i en skål.

Vend det i råkosten. Mos fetaen ind i råkosten med hænderne. Drys med ristede nigellafrø.