Varer til 24 portion
Fremgangsmåde
Del sveskerne og lad dem trække i sherryen nogle timer.
Kog sveskerne i sherryen ca 5-8 min. Hæld overskydende væske fra, og blend dem med en stavblender.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft eller 180 grader alm ovn.
Smelt 75 g hakket chokolade og 75 g smør i en skål over et vandbad. Vandet i gryden må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt, så chokolade og smør smelter langsomt i skålen. Rør løbende i chokolademassen.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne med vaniljepulver og flydende sødemiddel i en skål.
Rør æggeblommerne sammen med i den smeltede chokolademasse når den er helt smeltet. Rør til det er en jævn chokolademasse.
Rør mandelmel sammen med BageSød og skummetmælkspulver.
Kom det i chokolademassen og rør det godt sammen.
Pisk æggehviderne godt stive med en elpisker i en skål.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.
Kom et stykke bagepapir i formen.
Fordel sveskemosen i bunden.
Hak 75 g chokolade og fordel det over sveskemosen.
Fordel derefter 60 g mandelflager over. Hæld så kagedejen over og bag kagen i 25-30 min.
Tjek med en strikkepind el.lign. at den er gennembagt. Lad den køle lidt af i formen inden du kommer chokoladeglasur ovenpå.
Chokoladeglasur:
Smelt smør, fløde og chokolade over et vandbad. Vandet må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt. Rør løbende i chokolademassen.
Kom chokoladeglasuren på toppen af kagen i formen, og glat den ud med en paletkniv eller en ske. Drys med 40 g mandelflager.