print Energifordeling pr portion

Chokoladebomben

Af Majbritt L Engell, Netslank 158 kcal pr portion (42g)

Varer til 24 portion

Fremgangsmåde

Del sveskerne og lad dem trække i sherryen nogle timer.

Kog sveskerne i sherryen ca 5-8 min. Hæld overskydende væske fra, og blend dem med en stavblender.

Tænd ovnen på 160 grader varmluft eller 180 grader alm ovn.

Smelt 75 g hakket chokolade og 75 g smør i en skål over et vandbad. Vandet i gryden må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt, så chokolade og smør smelter langsomt i skålen. Rør løbende i chokolademassen.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne med vaniljepulver og flydende sødemiddel i en skål.

Rør æggeblommerne sammen med i den smeltede chokolademasse når den er helt smeltet. Rør til det er en jævn chokolademasse.

Rør mandelmel sammen med BageSød og skummetmælkspulver.

Kom det i chokolademassen og rør det godt sammen.

Pisk æggehviderne godt stive med en elpisker i en skål.

Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.

Kom et stykke bagepapir i formen.

Fordel sveskemosen i bunden.

Hak 75 g chokolade og fordel det over sveskemosen.

Fordel derefter 60 g mandelflager over. Hæld så kagedejen over og bag kagen i 25-30 min.

Tjek med en strikkepind el.lign. at den er gennembagt. Lad den køle lidt af i formen inden du kommer chokoladeglasur ovenpå.

Chokoladeglasur:

Smelt smør, fløde og chokolade over et vandbad. Vandet må ikke koge, men skal kun lige holdes varmt. Rør løbende i chokolademassen.

Kom chokoladeglasuren på toppen af kagen i formen, og glat den ud med en paletkniv eller en ske. Drys med 40 g mandelflager.