Varer til 5 stk
Ingredienser til 5 stk
1 æg
1 dl Minimælk
1 spsk havreklid
3-4 spsk havremel eller rugmel
4 spsk ølandshvedemel eller hvidhvede mel
1 knsp salt
1 knsp kanel
1/2-3/4 dl danskvand (giver sprødhed til pandekagerne
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienserne sammen i en skål, pånær danskvand.
Den tilsættes lige før pandekagerne steges.
Lad dejen stå natten over.
Rør danskvand i dejen. Konsistensen på pandekagedejen skal være ala en tynd yoghurt.
Varm 1 tsk fedtstof op på en pande.
Tilsæt 3 spsk dej.
Vip panden fra side til side så dejen fordeler sig.
Steg pandekagen cirka 2 minutter på hver side.
Forsæt til alt dejen er brugt.
TIisæt fedtstof cirka hver anden gang du steger pandekager.
Tip du kan med fordel stege pandekagerne i halv olie halv smør.
Dette giver en skøn smag.