Varer til 30 portion
Ingredienser til 30 portion
350g Chokolade 70%
350g Smør Normal Saltet, Lurpak
6 bæger Æggeblommer, Pasteuriserede Danæg
1 tsk vanilje og 2 tsk flydende sødemiddel
6-8 bæger Æggehvider, Pasteuriserede Danæg
150g Suvida Sødebagemiddel
75g Chokolade 70%
150g Abrikos, tørret
Fremgangsmåde
LAV KAGEN 1-2 DAGE FØR DEN SKAL SPISES.
Kog abrikoserne i vand ca 15 min, under låg.
Blend dem med ca 1/2 dl vand så du får en lind abrikos kompot.
Smelt chokolade og smør over et vandband ved svag varme.
Pisk æggeblommer med flydende sød og vanilje.
Rør det i smeltet chokolademasse.
Pisk æggehviderne godt stive.
Vend dem forsigtigt i chokolademassen samtidigt med at du forsigtigt vender Suvida sødebagemiddel med i dejen. Drys det forsigtig og lidt ad gangen.
Del portionen i to. Kom den ene del i en springform (ca 19 cm i diameter).
Bag kagen ved 175 grader i ca 30 min. Kagen flader nok lidt sammen når den kommer ud af ovnen. Det er meningen.
Smør kagen med abrikoskompot når kagen har kølet af ca 30 min.
Smør derefter chokolademoussen ud over kagen og drys med flager af chokolade.