Chokolade petit fours
94 kcal pr portion (21g)
Varer til 20 portion
Ingredienser til 20 portion
100 g mandel/ mandelmel
2 spsk sukrin+
1/2 tsk vaniljepulver
4 spsk flydende Ama/Kærgaarden/Lise
100 g sukkerfri chokolade (70-75%)
100 g fløde 38% (1 1/4 dl fløde)
50 g hasselnødderflager
Fremgangsmåde
Blend mandlerne til mel.
Bland mandelmel, sukrin+, vaniljepulver og ælt det sammen med flydende Ama.
Fordel dejen i 20 muffinsforme.
Dejen er meget løs. Tryk den ned i formene og lidt op ad kanterne. Prik i bunden med en gaffel.
Bag bundene ved 160 grader varmluft i ca 15-20 min.
Lad bundene køle lidt af før du kommer chokoladefyld på toppen.
Hak chokoladen groft og kom det i en skål. Varm fløden op i en gryde. Den skal bare lige bringes i kog.
Hæld den over chokoladen og rør i chokoladen indtil den er smeltet. Chokolademassen skal have en homogen konsistens.
Fordel chokolademassen over de 20 nøddebunde og top med hakkede hasselnødder.
Stil kagerne på køl minimum en time eller i fryseren ca 30 minutter.
Opbevares i køleskabet.