Fladmave brød med macadamianød og chiafrø
118 kcal pr portion (41g)
Varer til 34 portion
Ingredienser til 34 portion
4,5 dl vand
25 gram gær
1 æg
100 g macadamianødder (eller andre nødder
¾ dl rapsolie (60 g)
2 dl chiafrø/hørfrø (120 g)
50 g knækkede kerner fx rug
15 g skummetmælkspulver
1 tsk. salt
½ tsk. kanel
ca 400-420 gram rugmel
evt 100 g pistiacenødder
TIP: Erstat evt chiafrø med hørfrø.
Fremgangsmåde
Rør vand og gær sammen i en skål.
Hak nødderne groft. Rør olie, salt, kanel, vaniljepulver, sammenpisker æg og diverse frø i vand med gær.
Tilsæt hakkede nødder, skummetmælkspulver nødder og mel.
Rør grundigt i dejen. Den virker meget klistret.
Lad den hæve minimum 3 timer et lunt sted. Gerne natten over på køkkenbordet.
Læg bagepapir på 2 bageplader og stil ovnen på 200 grader.
Stil 36 dejklatter med to våde spiseskeer og tryk brødene flade.
Drys med kanel, inden du bager dem eller evt lidt pistacienødder.
Bages i ca. 15-20 minutter.
Hold øje med brødene. De må ikke få for lang tid, de må godt være lidt bløde, når de kommer ud af ovnen.
Frys nogle af brødene da de ikke kan holde sig mere end 3-4 dage.