Varer til 4 portion
Ingredienser til 4 portion
3 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
1 frisk chili eller 1 tsk. tørret, finthakket 1-2 fed hvidløg
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. paprika
1-2 spsk. æbleeddike
500 kyllingebryst eller inderfilet, skåret i grove tern
1 dåse hakkede tomater
1 dl fløde
200 g blomkål, revet groft
1 squash, skåret i tern
40 g mørk chokolade 85 %
salt og peber
lidt frisk koriander
evt. lidt hasselnøddeflager
1 dl cremefraiche 38 %
300 g spidskål i både
Fremgangsmåde
Varm olien op i en mellemstor gryde. Svits chili, hvidløg, krydderier og eddike i olien i ca. 1 minut. Tilsæt kyllingestykker, hakkede tomater og fløde. Læg låg på gryden og lad
det simre i ca. 5-8 minut- ter. Tilsæt revet blomkål, squash i tern og mørk chokolade. Lad det simre 5 mi- nutter mere. Smag til med ekstra chili, salt og peber. Server den færdige chili con chicken i en skål toppet med frisk koriander, lidt hasselnøddeflager, salt og peber samt 11⁄2 spsk. cremefraiche pr. person. Server spidskålsbåde til.