Varer til 10 stk
Ingredienser til 10 stk
230 g rabarber
3 tsk sukker
1 tsk vaniljepulver
80 g smør, smeltes
2 æg
65 g sukker
80 g hvid hvedemel, sigtet speltmel eller ølandshvedemel
1 tsk vaniljepulver
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
65 g marcipan, fintrevet
25 g Havregryn grovvalset
30 g mandlersplitter eller mandelflager
Fremgangsmåde
Rens rabarber.
Skær dem i små stykker a cirka 1/2 cm.
Vend dem med sukker og vaniljepulver.
Lad det stå og trække.
Smelt smørret.
Pisk æg og sukker godt sammen. I cirka 5-7 minutter.
Sigt melet igennem en si og kom vaniljepulver, salt og bagepulver ned til melet.
Bland det med æggemassen.
Vend fintrevet marcipan med rabarber og kom det ned i dejen. Rør godt.
Tilsæt til sidst smør og havregryn og rør godt en gang mere.
Fordel dejen i en tærteform med bagepapir.
Bag kagen 50-60 minutter ved 175 g varmluft.