Varer til 4 portion
Ingredienser til 4 portion
120 g Elverbrødsmel
20 g koldpresset rapsolie
220 g vand
lidt salt
4æg
300 g skinke, i strimler eller tern, eller kylling eller laks
100 g babyspinat, finthakket
200 g hytteost
50 g piskefløde 38%
50 g revet ost 45+/25%
salt og peber
Spis 200 g snackgrønt pr. person.
Fremgangsmåde
Stil ovnen på 200 grader varmluft. Bland mel, rapsolie, vand og salt. Saml dejen, og rul den ud mellem 2 stykker bagepapir, så den passer til et tærtefad på 30 cm i diameter.
Fjern det øverste bagepapir, og prik med en gaffel fordelt ud over bunden.
Forbag dejen ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter. Hold øje med bunden, så den ikke får for meget. Tag bunden ud. Stil ovnen på 175 grader. Bland æg, skinke, babyspinat, hytteost og fløde. For- del massen ud over tærtebunden. Kom revet ost ovenpå.
Bag tærten i ovnen på 175 grader varmluft i 45- 60 minutter. Hvis tærten bliver for mørk i overfladen, kan du skrue ned for varmen det sidste kvarter.
Spis en kvart portion til frokost og en kvart portion til aftensmad.
Du har en halv tærte, du kan fryse ned eller dele med andre.
Opskriften er fra vores bog PLUS 40 MINUS 10.