Varer til 2 portion
Ingredienser til 2 portion
100 g løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. karry
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
100 g champignon, skåret i skiver
150 g broccoli, i buketter
2 gulerødder, skåret i skiver
2 stænger citrongræs
20 g frisk ingefær, finthakket
3 kefir limeblade
1 frisk chili
1⁄2 dåse kokosmælk, fuldfed
2-3 dl vand
250 g kyllingebryst eller inderfilet, skåret i stykker a 3 centimeter
en stor håndfuld frisk koriander
400 g spidskål, fintsnittet
20 g pistacie- eller valnøddeolie
20 g cashewnødder, tørristede
evt. lidt nigellafrø eller sesamfrø,tørristede
Fremgangsmåde
Svits løg, hvidløg og karry i olie i en mellemstor gryde. Tilsæt champignon, broccoli og gulerødder, og lad det stege et par minutter. Tilsæt citrongræs, ingefær, limeblade, chili og kokosmælk. Lad det stille og roligt koge op, og skru så ned for varmen. Tilsæt kyllingen, og lad den koge med i 10-12 minutter. Server
i en dyb tallerken. Pynt med frisk koriander. Server spidskål i en skål ved siden af. Top med olie, cashewnødder og nigellafrø
Spis 1 portion.
Opskriften er fra vores bog Plus 40 Minus 10