Påskeæg med marcipan & macadamianød
208 kcal pr portion (45g)
Varer til 10 portion
Ingredienser til 10 portion
40g Fløde 38 %, piskefløde
45g Mørk chokolade
40g Abrikos, tørret
40g Macadamianød
smelt rigeligt med chokolade så der er nok til at vende i
75g Chokolade 70% - brug gerne 100g - så du har nok
200 g sukkerfri rå marcipan, easis
6g Flormelis, Dansukker
Topping frysetørret hindbær/jordbær eller
havtornpulver. Kan erstattes med hasselnøddeflager
mandelflager eller finthakket pistacienødder
Fremgangsmåde
Start med at sætte den mørke chokolade over i et vandbad og lad den smelte langsomt. Rør løbende i chokoladen. Når chokoladen er ved at være smeltet hældes en spsk piskefløde i skålen. Rør den ud i chokoladen.
Trøffelmacadamianød-massen.
Hak macadamianødderne og abrikoserne fint. Smelt stevia chokoladen over et vandbad med 2 spsk fløde på sammen måde som chokoladen ovenfor. Tilsæt hakkede nødder og abrikoser til den smeltede stevia chokolade.
Marcipanen vendes i Suvida flordrys. Drys flordrys ud på borden og rul marcipanen til en tynd plande.
Skær den i 10 stykker. Læg en klat trøffelmasse på hvert marcipanstykke og luk marcipanen om fyldet. Form det nu til et påskeæg og dyp det den mørke chokolade. Læg det et stykke bagepapir og drys med frysetørret jordbær, hindbær eller havtornpulver. Du kan også bruge hasselnøddeflager eller fint hakket pistacienødder. Sættes i fryseren i ca 30 min. Opbevares på køl.
GOD PÅSKE