Nordisk Middelhavssalat
276 kcal pr portion (416g)
Varer til 2 portion
Ingredienser til 2 portion
20-30 g babyspinat eller andet frisk spinat
10 friske asparges, skåret i skiver, kan erstattes med fennikel, skåret tyndt på et mandolinjern
4 store solmodne tomater, skåret i både
1⁄2 salatløg, skåret i tynde skiver eller finthakket
1⁄2 agurk, skrællet og delt på langs, skåret i skiver
60 g oliven, sorte eller grønne
50 g feta, smuldret eller skåret i firkanter
1 håndfuld friske urter, f.eks. persille, mynte eller brøndkarse, grofthakket
3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
oSalt og peber
1 citron, delt i 2
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål eller på et fad. Hæld olivenolie over salaten, og drys med salt og peber. Server halve citroner til.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost