print Energifordeling pr portion

Rødkålssalat

Af Hartvig & Engell 178 kcal pr portion (255g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
200 g grønne bønner med enderne skåret af, kan erstattes med flade bønner
Lidt saltflager
200 g rødkål eller rød spidskål, snittet i tynde strimler
1 stort bundt frisk koriander eller brøndkarse
1 håndfuld frisk timian, persille eller kørvel
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
eller koldpresset rapsolie, f.eks. med citronsmag
Saften fra 1 limefrugt
1 knsp. groft lakridsrodspulver, f.eks. fra Mill & Mortar eller Johan Bülow 100 g friske ribs eller andre bær i sæson, kan erstattes med æble, pære eller blomme

Fremgangsmåde

Varm olien op på en pande. Rist bønnerne i fedtstof et par minutter. Drys med lidt salt. Bland bønnerne i en skål med rødkål og friske urter, og vend det hele med olie, limesaft og groft lakridsrodspulver. Pynt med friske ribs. Server salaten i en skål eller i høje sylteglas.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost