print Energifordeling pr portion

Sennepsmayonnaise

Af Hartvig & Engell 135 kcal pr portion (25g)

Varer til 6 portion

Ingredienser til 6 portion

4-6 portioner

1 æg
2 dl ekstra jomfruolivenolie, koldpresset rapsolie eller valnøddeolie
1⁄2 tsk. sennep
2-3 tsk. hvidvinseddike
Lidt salt

Fremgangsmåde

Du skal bruge en stavblender og det tilhørende blenderglas (eller et andet højt glas). Slå ægget ud i glasset, og tilsæt alle ingredienserne. Sæt din stav- blender ned i blenderglasset, så den rører bunden. Tænd og blend nu, imens du holder stavblenderen stille nede ved bunden. Meget hurtigt vil mayon- naisen blive tyk. Kør nu blenderen lidt op og ned, så du får en god, tyk konsistens. Opbevares på køl. Kan holde sig 7-10 dage.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost