print Energifordeling pr portion

Grøn Pesto

Af Hartvig & Engell 195 kcal pr portion (43g)

Varer til 10 portion

Ingredienser til 10 portion

10 portioner

1 1⁄2 dl hasselnødder, tørristet på en pande i 4-5 minutter
50 g revet parmesan
1 stort bundt bredbladet persille
Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
1-2 fed hvidløg, fintrevet
1 1⁄2 dl ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
1⁄2-1 tsk. salt
1 tsk. stødt spidskommen
1⁄2 tsk. karry

Fremgangsmåde

Rul hasselnødderne i et viskestykke, så skallerne falder af. Blend det

hele i en blender eller en foodprocessor. Bør opbevares i lufttæt beholder på køl. Kan holde sig 7-10 dage. Brug denne lækre pesto oven på et af bogens hjemmebagte brød, eller bland den ind i dine salater som en slags dressing.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost