Varer til 10 portion
Ingredienser til 10 portion
10 portioner
1 1⁄2 dl hasselnødder, tørristet på en pande i 4-5 minutter
50 g revet parmesan
1 stort bundt bredbladet persille
Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
1-2 fed hvidløg, fintrevet
1 1⁄2 dl ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
1⁄2-1 tsk. salt
1 tsk. stødt spidskommen
1⁄2 tsk. karry
Fremgangsmåde
Rul hasselnødderne i et viskestykke, så skallerne falder af. Blend det
hele i en blender eller en foodprocessor. Bør opbevares i lufttæt beholder på køl. Kan holde sig 7-10 dage. Brug denne lækre pesto oven på et af bogens hjemmebagte brød, eller bland den ind i dine salater som en slags dressing.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost