Varer til 2 portioner
Ingredienser til 2 portioner
• 100 g svampe, f.eks. østershatte, karljohan, shiitake eller kantareller
• 2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 200 g rosenkål, delt i halve
• 1⁄2 tsk. knust rosa peber
• Lidt saltflager
• 150 g butterbeans, forkogte
• 50 g grønkål, finthakket
• 75 g vindruer, delt i halve, kan erstat- tes med 120 g bær eller 100 g æble
• 3 spsk. koldpresset rapsolie med citron eller ekstra jomfruolivenolie
• Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
• 1 stor håndfuld friskhakkede urter, f.eks. persille, dild, kørvel eller løvstikke, finthakket
• 2 spsk. hytteost, kan erstattes med feta
Fremgangsmåde
Rens svampene godt. Varm olie op på en pande. Tilsæt svampe og rosenkål, og drys med salt. Lad det svitse i 4-6 minutter. Kom svampe og rosenkål over på en tallerken. Bland de resterende ingredienser på nær hytteost på et fad. Vend dem med svampe og rosenkål. Drys igen med lidt saltflager inden servering. Server hytteost til ved siden af.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost