print Energifordeling pr portioner

Langtidsbagt ratatouille

Af Hartvig & Engell 492 kcal pr portioner (479g)

Varer til 5 portioner

Ingredienser til 5 portioner

Hjemmelavet tomatsauce:
• 2 peberfrugter, f.eks. gule eller røde, delt og skrabet for kernehus
• 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 1 stort løg, finthakket
• 2 fed hvidløg, finthakket eller revet
• 1 tsk. knust chili
• 2 stænger bladselleri, finthakket
• 200 g friske tomater, grofthakket
• 1 bundt basilikum, grofthakket
• 2 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
• 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• Salt og peber

Hvide bønner:
• 400-500 g hvide bønner, forkogte

Ratatouille:
• 1 squash, skåret i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern
• 1 aubergine, skåret i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern
• 1 peberfrugt, gul eller rød, skåret, i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern
• 3 mellemstore tomater, skåret i tynde skiver f.eks. på et mandolinjern
• 3 kviste timian
• 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 1 tsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
• Lidt salt og peber
• 20-30 g parmesan, fintrevet

Fremgangsmåde

Hjemmelavet tomatsauce:

Indstil ovnen på grill. Kom peberfrugterne i ovnen i ca. 15 minutter. Brænd dem godt af, og læg dem efterfølgende i en tildækket skål i 15 minutter. Varm olivenolien op på en pande. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Skær peberfrugterne i grove tern, og tilsæt dem sammen med bladselleri, tomatstykker, basilikum og æbleeddike. Lad tomatsaucen simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber. Blend tomatsaucen med en stavblender.

Tip: Lav en dobbelt portion af denne tomatsauce, så du har ekstra, hvis du f.eks. vil lave kødsovs eller chili con carne.

Ratatouille:

Fordel tomatsaucen i et ildfast fad smurt med olie. Fordel de hvide bønner over tomatsaucen. Anret grøntsagerne skiftevis i en ring hele vejen rundt. Blend nu timian, olivenolie, eddike, salt og peber, som du hælder over retten. Fordel parmesanen over. Smid det i ovnen ved 140 grader i 3 timer.

Frk. Skrump anbefaler: Spis 1 portion ratatouille sammen med 50 g landbrød (se opskrift side 104) og 2 spsk. hummus (se opskrift side 84).

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost