Varer til 40 stk.
Ingredienser til 40 stk.
Dejen:
• 10 g gær
• 1 l vand
• 2 spsk. honning
• 600 g groft svedjerugmel eller andet groft rugmel
• 2 spsk. salt
• 2 dl kerner, f.eks. solsikkekerner eller græskarkerner
• 600 g hvidt hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning og svedjerugmel, salt og kerner. Kør det i røremaskinen 4-5 minutter. Tilsæt hvidt hvedemel lidt ad gangen, så det bliver rørt ordentligt ud. Dejen skal være sammenhængende, men for våd til at ælte med hænderne. Lad dejen stå på køkkenbordet, overdækket med et fugtigt klæde, til dagen efter.
Dagen efter:
Indstil ovnen på 180 grader varmluft. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 3-4 portioner, og tril dem til lange dejpølser. Skær dejen ud til i alt 40 klumper. Tril dem runde. Sæt stykkerne på 2 bageplader med bagepapir. Bages i ovnen 15-20 minutter.
Frk. Skrump anbefaler: Del portionen op i 3, og frys de 2 portioner, så du har bagværk ved hånden til en anden gang.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost