print Energifordeling pr portioner

Øllebrød

Af Hartvig & Engell 236 kcal pr portioner (152g)

Varer til 2 portioner

Ingredienser til 2 portioner

Øllebrød:
• 100 g rugbrød, smuldret
• 2 spsk. knækkede rugkerner
• 3 dl vand

Tilbehør:
• 1 knsp. salt
• 1 spsk. akaciehonning eller almindelig honning
• 100 g bær, f.eks. blåbær
• 3-4 spsk. græsk yoghurt 2 %

Pynt:
• Fintrevet skal fra 1⁄2 økologisk citron
• Evt. 10 g mørk chokolade 70 %

Fremgangsmåde

Øllebrøden iblødsættes:

Kom de smuldrede brødskiver og rugkerner i en gryde. Sæt det i blød i vandet natten over.

Øllebrøden tilberedes:

Næste morgen bringes blandingen i kog. Lad den småsimre under låg i 15 minutter. Pisk løbende med et piskeris. Tilsæt evt. ekstra vand. Smag til med salt og honning, og tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis grøden er for tyk. Server grøden toppet med friske bær, yoghurt og lidt revet citronskal eller chokolade.

Frk. Skrump anbefaler: Du kan med fordel lave øllebrød på halvt vand, halvt hvidtøl.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost