print Energifordeling pr portioner

Havregrød

Af Hartvig & Engell 223 kcal pr portioner (132g)

Varer til 2 portioner

Ingredienser til 2 portioner

Grød:
• 2 spsk. knækkede rugkerner
• 2 spsk. amaranth-frø eller quinoa
• 1 1⁄2 dl grovvalsede havregryn
• 2 1⁄2 dl kogende vand til iblødsætning
• 1-2 dl vand eller mælk til kogning

Tilbehør:
• 1⁄2 tsk. salt
• 1⁄2 tsk. kanel
• 2 tsk. honning
• 100 g æble, finthakket
• 30 g bær, diverse
• 2 spsk. frysetørrede bær

Fremgangsmåde

Grøden sættes i blød:

Kom knækkede rugkerner, amaranth og grovvalsede havregryn i en gryde med kogende vand. Sættes i blød natten over under låg.

Grøden tilberedes:

Tilsæt ekstra vand eller mælk næste dag, og giv grøden et opkog. Tilsæt salt, kanel og honning. Rør æblestykkerne ind i grøden, og pynt med friske eller frysetørrede bær. Anrettes i 2 skåle.

Frk. Skrump anbefaler: Du kan servere 2 spsk. græsk yoghurt 2 % og lidt hakkede mandler oven på grøden.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost