Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
Rødbedesalat med rugkerner:
• 100 g rugkerner, perlerug eller fuldkornscouscous
• 800 g rødbede, skrællet og revet groft i en foodprocessor
• 2-3 håndfulde friske krydderurter, f.eks. løvstikke, koriander, bredbladet persille, skovsyre mv.
• 2 æbler eller pærer, finthakket eller skåret i både
• 5 spsk. olivenolie
• 3 spsk. hvidvinseddike
• Skallen fra 1 økologisk citron, revet fint
• Salt og peber
• Evt. 1 knsp. groft lakridsrodspulver
Ovnstegte kyllingelår:
• 4 mellemstore kyllingelår
• 2-3 fed hvidløg, skåret i halve
• 2 kviste rosmarin
• 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• Saltflager
• Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Rødbedesalat med rugkerner:
Kom rugkerner i en gryde tildækket med vand. Kog i 25-30 minutter. Bland med rødbede, friske urter og æblebåde, og vend det hele med olie, hvidvinseddike og citronskal. Drys med salt og peber og groft lakridsrodspulver. Pynt med lidt friske urter, f.eks. skovsyre.
Ovnstegte kyllingelår:
Indstil ovnen på 175 grader varmluft. Læg kyllingelårene i
et ildfast fad med hvidløg og rosmarin, og fordel olien over kyllingen. Drys med saltflager og peber. Steg kyllingelårene i ovnen 25-35 minutter.
Hartvig og Engell anbefaler: Erstat rugkerner med bælgfrugter f.eks. forkogte linser og kikærter.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost