Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
4 personer, fars til 12 frikadeller
Rødkålssalat med kerner og kanelæbler:
• 2-3 æbler, skåret i både
• 1 tsk. kanel
• 300 g hele kerner, f.eks. hvedekerner
• 1 lille rødkål, ca. 800 g, fintsnittet
• 2-3 håndfulde bredbladet persille
• 3 spsk. kapers
• 10-15 halve valnødder
Dressing:
• 5 spsk. ekstra jomfruolivenolie
• Saft og fintrevet skal fra 2 økologiske citroner
• 1 spsk. honning
• 1 spsk. dijonsennep
• Salt og peber
Frikadeller:
• Til stegning: 3-4 spsk. ekstra jomfru- olivenolie
• 450-500 g hakket svinekød
• 1 tsk. salt
• Lidt peber
• 1 løg, finthakket eller revet groft
• 1 æg
• 3 spsk. mælk
• 4 spsk. grovvalsede havregryn
• 50 g hasselnødder eller valnødder, finthakket eller blendet til mel
Fremgangsmåde
Rødkålssalat med kerner og kanelæble:
Indstil ovnen på 200 grader varmluft. Vend æblebådene i kanel, og læg dem på et stykke bagepapir. Bag dem i ovnen 10-15 minutter. Skyl kernerne i vand. Kom dem i en gryde. Dæk dem med vand, og tilsæt salt. Lad dem simre under låg 25-30 minutter. Hæld det resterende vand fra, når kernerne er kogt, og lad dem køle lidt af. Bland kernerne med det resterende.
Dressing:
Rør ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salaten, eller server den ved siden af.
Frikadeller:
Rør kødet med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det godt sammen til en fars. Lad farsen hvile et par minutter. Varm fedtstoffet op på en pande. Form 12 frikadeller, og steg dem 3-4 minutter på hver side.
Frk. Skrump anbefaler: Du kan med fordel halvere portio- nen af kål, hvis din mave ikke kan klare så meget rå kål. Rist da i stedet 1⁄2 hakket blomkålshoved, eller 2-5 porrer, skåret i skiver, på en pande, og vend det med ind i salaten.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost