Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
Spinatsalat med perlerug, svampe og parmesan:
• 140 g perlerug eller perlebyg
• 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie med orangesmag eller rapsolie med citronsmag
• 2 fed hvidløg, finthakket
• 2-3 kviste frisk timian
• 2 løg, finthakket
• 500 g svampe, f.eks. brune champignoner, i halve eller i skiver
• 100 g frisk spinat
• 50-60 g parmesan, fintrevet
• Lidt salt og peber
• 1⁄2 tsk. stødt muskat
Grillet makrel:
• Til stegning: 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
• 4 makrelfileter, ca. 600 g
• Salt og peber
• 2 fed hvidløg, delt i halve
Tilbehør:
• Gulerod, skåret i stave
Fremgangsmåde
Spinatsalat med perlerug, svampe og parmesan:
Skyl perlerugen under vand, og kog den i ca. 30 minutter. Varm olien op på en pande. Tilsæt hvidløg, timiankviste og løg. Steg i 1-2 minutter. Tilsæt champignonerne, og lad dem stege med i 5-8 minutter. Vend spinat og perlerug med champignonerne. Lad det stege med ganske kort, 1-2 minutter. Vend det hele med parmesan. Drys med salt og peber og stødt muskat.
Grillet makrel:
Rids makrelfileterne med 2-3 snit på skindsiden, så du und- går, at de trækker sig sammen, når de får varme. Gnid med salt og peber på begge sider af fileterne. Varm olien på en grillpande med hvidløg. Grill fisken 2-3 minutter på hver side. Anrettes i en dyb tallerken. Læg først spinatsalaten i bunden, derefter fisken oven på. Server gulerodsstave til.
Hartvig og Engell anbefaler: Erstat grillet makrel med røget makrel, hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost