Torsk med persilleolie og kikærtetabouleh med jordbær og friske urter
671 kcal pr personer (554g)
Varer til 4 personer
Ingredienser til 4 personer
Persilleolie:
• 1⁄2 dl ekstra jomfruolivenolie
• 1 stor håndfuld kruspersille, kun toppen
• Salt og peber
Kikærtetabouleh med jordbær og friske urter:
• 1 bundt bredbladet persille, finthakket
• 1 stor håndfuld mynte, finthakket
• 1 stor håndfuld frisk koriander, finthakket
• 500 g blomkål, revet groft
• 300 g tomat, finthakket
• 150 g jordbær, skåret i skiver eller delt i kvarte
• 1 stort rødløg, finthakket
• 250 g kikærter, forkogt (1 dåse)
• 4 spsk. olivenolie eller persilleolie
• Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
• Salt og peber
Torsk:
• 700-800 g torsk, kan erstattes med kulmulefilet, lange, sej mv.
• 3-4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
• Evt. lidt frisk estragon
• Salt og peber
Fremgangsmåde
Persilleolie:
Blend olie og persille i en blender til en grov olie. Smag til med salt og peber.
Kikærtetabouleh med jordbær og friske urter:
Vend det hele sammen i en skål. Drys med salt og peber, og pynt evt. med friske urter.
Torsk:
Skær fisken i 4-6 stykker. Varm olien op på en pande. Tilsæt estragon. Læg fisken på den varme pande. Steg i 2-3 minutter på hver side, indtil fiskekø- det bliver mælkehvidt. Anret fisken på en tallerken. Top med persilleolie, og server kikærtetabouleh og grønt tilbehør til.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost