print Energifordeling pr personer

Stegt fladfisk med kartoffelsalat, asparges og pære

Af Hartvig & Engell 608 kcal pr personer (606g)

Varer til 4 personer

Ingredienser til 4 personer

Kartoffelsalat med asparges og pære:
• 300 g kartofler, gerne med skræl, renset, forkogt og halveret
• 400 g blomkål, i små buketter
• 200 g asparges, skåret i tynde skiver
• 2 pærer, finthakket
• 1 rødløg, finthakket
• 150 g græsk yoghurt 2 %
• 3 spsk. mayonnaise, fuldfed
• Saften fra 1 limefrugt
• 1 stort bundt frisk dild
• Salt og peber
• 1 knsp. karry
• 1 knsp. stødt muskat

Stegt fladfisk:
• Til stegning: ekstra jomfruolivenolie
• 4 hele rødspættefileter
• 2 æg, sammenpisket
• 100 g hvede, havremel eller fuldkornsølandshvedemel
• Salt og peber

Tilbehør:
• 200-300 g grøntsager i stave, f.eks. gulerod, kinaradise, rødbede, asparges og spidskål i grove stykker

Fremgangsmåde

Kartoffelsalat med asparges og pære:

Bland det hele sammen til en lækker, cremet kartoffelsalat. Pynt med frisk dild.

Stegt fladfisk:

Vend fisken i æg, derefter i mel. Varm olien op på en pande, og steg fisken ca. 2-4 minutter på hver side, afhængigt af størrelse. Server grønt i stave til retten.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost