

Skyr med hasselnøddeolie og hørfrøknas
366 kcal pr portion (310g)
Varer til 1 portion
Ingredienser til 1 portion
Hørfrøknas:
• 15 g hørfrø
• 25 g Fiberstrø, købes i Matas
• 1 spsk. Sukrin Gold (kan udelades, men er godt, hvis du vil have et strejf af sødme)
Skyr med hasselnøddeolie:
• 250 g skyr
• Evt. lidt vaniljepulver
• 10 g hasselnøddeolie eller rapsolie med citron
Fremgangsmåde
Hørfrøknas:
Rist alle ingredienserne, på nær Sukrin Gold, på en tør pande i 3-4 minutter. Tilsæt derefter Sukrin Gold. Lad det smelte, og hæld massen ud på et stykke bagepapir. Lad det køle helt af.
Skyr med hasselnøddeolie:
Kom skyren i en skål. Top med vaniljepulver, og hæld hasselnøddeolie over. Drys med hørfrøknas.
Hartvig og Engell anbefaler: Du skal spise rapsolien. Vægttabet går ikke hurtigere, hvis du udelader den. Den stabiliserer dit blodsukker, giver mæthed til maven og er vigtig for din sundhed og fordøjelse. Du kan alternativt komme den i et lille snapseglas æblemost, hvis du ikke kan lide at komme den på din skyr. Nogle kan have svært ved at spise 250 g på en gang. Gem evt. noget af det til frokost, og brug det f.eks. som dressing. Hørfrøknasen kan laves i en større portion, så du har til flere dage. De mange fibre, som hørfrø og Fiberstrø indeholder, giver mæthed og styrker tarm og fordøjelse.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost