print Energifordeling pr portion

Grønkålssalat med rejer, oliven og pesto

Af Hartvig & Engell 1119 kcal pr portion (538g)

Varer til 1 portion

Ingredienser til 1 portion

• 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
• 2 fed hvidløg, skåret i skiver
• 150 g rejer, f.eks. tigerrejer eller frosne rejer
• Saltflager og peber
• 50-75 g grønkål, almindelig eller lilla, grofthakket
• 150-200 g fennikel, spidskål eller hvidkål, fintsnittet
• 1 stor håndfuld frisk dild, grofthakket
• 1 lille håndfuld rucola, kan erstattes med f.eks. kørvel
• Saft og fintrevet skal fra 1 økologisk citron
• 20 g pesto (se opskrift side 60)
• 1 spsk. balsamico-glace
• 40 g oliven, sorte eller grønne

Fremgangsmåde

Varm olien op på en pande. Svits hvidløget i olien i 1 minut. Tilsæt rejerne, og lad dem stege 3-4 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bland grønkål, fennikel, friske urter og rucola sammen. Vend det med citronsaft, citronskal og pesto. Drys med salt, og top med balsamico-glace. Spis oliven til, eller bland dem i salaten.

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost