Spidskålssalat med kefir og sprød kalkunbacon
379 kcal pr portion (890g)
Varer til 1 portion
Ingredienser til 1 portion
• 100 g kalkunbacon i småstykker, kan erstattes med kogt kyllingebryst
• 150 g spidskål, hvidkål eller rødkål, fintsnittet
• 150 g fennikel, fintsnittet, kan erstattes med revet blomkål
• 1 stor håndfuld frisk timian eller persille, grofthakket
• 4 små tomater, halveret, kan erstattes med lidt gulerod, hvis de ikke er i sæson
• 10 g ekstra jomfruolivenolie
• 2 spsk. kefir
• Saften fra 1 limefrugt
• Evt. lidt stødt muskatnød
• Lidt saltflager, f.eks. sorte saltflager
• Lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Indstil ovnen på 200 grader varmluft. Kom kalkunbaconen i ovnen i 20-30 minutter, til den er sprød og lækker. Bland spidskål, fennikel, timian og tomat sammen i en skål. Vend det med olie, kefir, limesaft, stødt muskat, salt og peber. Vend sprødstegt kalkunbacon med ind i salaten.
Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost