print Energifordeling pr portion

Ovnbagt hvidfisk og lun aspargessalat med æble og pesto

Af Hartvig & Engell 485 kcal pr portion (624g)

Varer til 1 portion

Ingredienser til 1 portion

• 175 g torsk, lange, kulmule eller kuller
• Salt og peber
• 15 g ekstra jomfruolivenolie
• 1 fed hvidløg, skåret i skiver
• 1 knsp. karry
• Lidt tørret chili
• 200 g asparges, halveret, kan erstattes med blomkål, broccoli, gulerod, spidskål mv.
• 1⁄4 æble, skåret i både
• 10 g pesto (se opskrift side 60)
• Evt. 1 håndfuld friskhakket persille eller dild

Fremgangsmåde

Indstil ovnen på 160 grader varmluft. Kom fisken i et ildfast fad med bagepapir. Drys med salt og peber. Bag i ca. 15 minutter. Varm olien op på en pande. Tilsæt hvidløg, krydderier, asparges og æble. Lad det stege i 5-8 minutter. Serveres med fisken og pesto ved siden af.

Hartvig og Engell anbefaler: Det er vigtigt, at du bruger al olien til at stege grøntsagerne i og serverer pestoen ved siden af. Fedtstoffet indgår som en del af boosttanken, da det stabiliserer blodsukkeret og mætter. Spar derfor ikke på det – nyd det!

Opskriften er fra bogen Nordisk Middelhavskost