print Energifordeling pr portion

Omelet med champignon, gedeost og morgenkål

Af Hartvig & Engell 834 kcal pr portion (313g)

Varer til 1 portion

Ingredienser til 1 portion

2 æg
3 spsk. piskefløde 38 %
1⁄2 tsk. salt
Lidt stødt muskat
Evt. lidt frisk timian
30 g champignon, skåret i skiver (kan erstattes med spinat)
2 spsk. koldpresset rapsolie eller ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. smør
3 skiver gedeost, President gederulle

Morgenkål:
10 g babyspinat
25 g spidskål, fintsnittet
1 håndfuld friskhakket persille eller løvstikke
1 spsk. pistacienøddeolie
10 g macadamianødder eller valnødder, finthakket
20 g parmesan, revet (kan erstattes med cæsardressing, se opskrift side 172)
Lidt saltflager
Lidt nigellafrø, tørristet

Fremgangsmåde

Pisk æg, fløde og krydderier godt sammen i en skål, og tilsæt champignoner. Varm fedtstoffet op på en pande. Fordel æggemassen på panden, og rør let i bunden af æggemassen med en paletkniv. Læg skiver af gede-

ost oven på omeletten. Steg omeletten i 4-5 minutter ved svag varme. Dæk omeletten til med et låg, sluk for varmen, og lad den bage færdig, ca. 5-8 minutter. Bland grøntsager og urter i en skål. Hæld olien over, og top med nødder og parmesan ost. Pynt med saltflager og nigellafrø.

Tip: Opskriften er rigtig god til frokost.

Kulhydrat pr. omelet: 4 g

Protein pr. portion: 36 g

Opskriften er fra bogen Grøn Keto