print Energifordeling pr portion

Sød pandekage med ricotta

Af Hartvig & Engell 655 kcal pr portion (275g)

Varer til 1 portion

Ingredienser til 1 portion

2 æg
2 spsk. piskefløde 38 %
11⁄2 tsk. kakaopulver
1 tsk. kanel
1 knsp. vaniljepulver
10 g proteinpulver, maks. 10 g kulhydrat
50 g blomkål, revet groft
1⁄2 økologisk appelsin, fintrevet skal
1 tsk. smør
2 spsk. koldpresset rapsolie eller ekstra jomfruolivenolie
50 g ricotta
15 g macadamianødder, finthakket
1 tsk. kakaonibs
1 tsk. hasselnøddeolie
Lidt spiselige blomster
1⁄2 økologisk appelsinskal, fintrevet
Evt. lidt frysetørrede bær

Fremgangsmåde

Pisk æg, fløde, kakaopulver, kanel, vaniljepulver og proteinpulver godt sammen. Tilsæt revet blomkål og appelsinskal.Varm fedtstoffet på en lille eller mellem- stor pande. Fordel dejen på panden. Steg pandekagen i 3-4 minutter. Vend den, og lad den stege færdig. Smør pandekagen med ricotta, drys med hakkede nødder og kakaonibs, og hæld hasselnøddeolie over. Pynt med spiselige blomster, revet appelsinskal og evt. lidt frysetørrede bær.

Tip: En skøn weekendmorgenmad.

Kulhydrat pr. portion: 6 g

Protein pr. portion: 33 g

Opskriften er fra bogen Grøn Keto